Pepper-X - повністю готовий набір для вирощування перцю.
Склад набору для пророщування: контейнер для пророщування, дренаж, ґрунт, насіння Scotch Bonnet Yellow (3 шт), захисний вкладиш, інструкція на упаковці.
Що це за сорт?
Scotch Bonnet (карибський перець) — дуже гострий перець. За розміром та гостротою нагадує Habanero. Форма перцю нагадує капелюх шотландця, звідси і назва.
Поширений у Західній Африці, а також у Карибському басейні і широко культивується на Ямайці. Scotch Bonnet дуже важливий в ямайській кухні та на Кайманових островах, але також і в рецептах інших Карибських островів.
Цей перець використовується для надання смаку багатьом стравам і кухням по всьому світу, а також часто використовується в гарячих соусах і приправах.
Scotch Bonnet має більш солодкий смак і щільнішу форму, на відміну від свого родича Хабанеро, з яким його часто плутають.
Інструкція з пророщування:
- Відкрити контейнер та зняти ущільнювальну кришку.
- Зробити 3 ямки завглибшки 0.5-1 сантиметри.
- У кожну ямку покласти по 1 насінню, присипати, трохи ущільнивши ґрунт.
- Полити звичайною водою (приблизно 100 мл).
- Накрити основною кришкою (не закручувати), щоб створити ефект парника. Поставити у тепле місце (+23-28°С).
- Щодня перевіряти контейнер до появи паростків.
- З появою першого паростка поставити в добре освітлене місце.
- Поливати при висиханні верхнього шару з обприскувача. Не заливати!
- На контейнері у спеціальному місці напишіть дату посадки. Так ви знатимете вік вашого Пекельного друга!
Важливо!
- Термін пророщування перцю від 10 до 40 днів залежно від сорту.
- Якщо ви хочете, щоб ваш Пекельний друг продовжував рости і приносити плоди, пересадіть його у велику ємність 3-5 літрів. Рослина готова до пересадки коли має 5-10 сформованих листків, а її висота становить 10-15 см.
- Поливати рослини необхідно після того, як злегка підсохне верхній шар грунту. Не допускайте застоюванню води та пересихання ґрунтосуміші, особливо в спекотні дні.
- Перець потребує інтенсивного освітлення, і за його відсутності рослина витягується, не цвіте, а утворені плоди не набирають гостроти та смаку, характерного для сорту.
Запобіжні заходи!
Насіння гострого перцю містить на своїй поверхні капсаїцин, тому під час роботи з насінням та рослиною не торкайтеся обличчя, а краще – працюйте у рукавичках. По завершенню роботи обов'язково вимийте руки з милом.
При попаданні на слизові оболонки промити великою кількістю води. Печіння пройде протягом 5-30 хвилин, залежно від сорту.
Діти до 8 років повинні поводитися з рослиною під наглядом дорослих, особливо при роботі з такими сортами як Carolina Reaper, Yellow Brain Strain, Bhut Jolokia Chocolate та інші суперхоти!
Відгуки
{{calculateStarsCount()}} из 5
Рейтинг товару {{calculateStarsCount()}} із 5 (оцінок 1 )
У цього товару відсутні відгуки :(