Pepper-X - повністю готовий набір для вирощування перцю.
Склад набору для пророщування: контейнер для пророщування, дренаж, ґрунт, насіння Habanero Chocolate (3 шт), захисний вкладиш, інструкція на упаковці.
Що це за сорт?
Шоколадний хабанеро — альтернативна назва, яка часто використовується для опису темно-коричневого різновиду перцю хабанеро, яка трохи менша за розміром і має більш сферичну форму. Було знайдено насіння, яким, як вважається, понад 7000 років.
Шоколадний хабанеро має екзотичний і незвичайний смак, і він гостріший, ніж звичайний хабанеро з рейтингом від 425 000 до 577 000 одиниць Сковілла. Невелика дрібка цього перцю, що використовується для приготування їжі, може суттєво вплинути на гостроту страви загалом.
Шоколадні хабанеро виростають значно довше, ніж інші сорти хабанеро. У сушеному вигляді вони можуть зберігатись протягом тривалого часу і можуть бути відновлені у воді, а потім додані в суміші для соусів.
Інструкція з пророщування:
- Відкрити контейнер та зняти ущільнювальну кришку.
- Зробити 3 ямки завглибшки 0.5-1 сантиметри.
- У кожну ямку покласти по 1 насінню, присипати, трохи ущільнивши ґрунт.
- Полити звичайною водою (приблизно 100 мл).
- Накрити основною кришкою (не закручувати), щоб створити ефект парника. Поставити у тепле місце (+23-28°С).
- Щодня перевіряти контейнер до появи паростків.
- З появою першого паростка поставити в добре освітлене місце.
- Поливати при висиханні верхнього шару з обприскувача. Не заливати!
- На контейнері у спеціальному місці напишіть дату посадки. Так ви знатимете вік вашого Пекельного друга!
Важливо!
- Термін пророщування перцю від 10 до 40 днів залежно від сорту.
- Якщо ви хочете, щоб ваш Пекельний друг продовжував рости і приносити плоди, пересадіть його у велику ємність 3-5 літрів. Рослина готова до пересадки коли має 5-10 сформованих листків, а її висота становить 10-15 см.
- Поливати рослини необхідно після того, як злегка підсохне верхній шар грунту. Не допускайте застоюванню води та пересихання ґрунтосуміші, особливо в спекотні дні.
- Перець потребує інтенсивного освітлення, і за його відсутності рослина витягується, не цвіте, а утворені плоди не набирають гостроти та смаку, характерного для сорту.
Запобіжні заходи!
Насіння гострого перцю містить на своїй поверхні капсаїцин, тому під час роботи з насінням та рослиною не торкайтеся обличчя, а краще – працюйте у рукавичках. По завершенню роботи обов'язково вимийте руки з милом.
При попаданні на слизові оболонки промити великою кількістю води. Печіння пройде протягом 5-30 хвилин, залежно від сорту.
Діти до 8 років повинні поводитися з рослиною під наглядом дорослих, особливо при роботі з такими сортами як Carolina Reaper, Yellow Brain Strain, Bhut Jolokia Chocolate та інші суперхоти!
Відгуки
{{calculateStarsCount()}} из 5
Рейтинг товару {{calculateStarsCount()}} із 5 (оцінок 1 )
У цього товару відсутні відгуки :(